پارکت ترمووود
امروزه مردم به دنبال کفپوش هایی از جنس چوب طبیعی برای ساختمانهای اداری و مسکونی خود هستند که به این نوع کفپوش ها پارکت میگویند. اولین پارکت ها در آلمان و سوییس ساخته شدند و مورد استفاده قرار گرفتند و بعد از مدتی وارد ایران شدند. در ابتدا پارکت در خانه های اشرافی و ساختمان های بزرگ و هتل ها مانند موزه سعدآباد، کاخ مرمر، کاخ گلستان، شرکت نفت آبادان و هتل رامسر استفاده میشد. اما امروزه به دلیل زیبایی، محبوبیت و اقتصادی بودن، پارکت ترمووود توانسته در بین مخاطبین جا باز کند.

پروژه ترمووود شریفزادگان
انواع پارکت های چوبی
در سازههای معماری امروزی کمتر بنایی را میتوان یافت که در آن از چوب استفاده نشده باشد به این معنا که معماری مدرن امروزی با چوب گره خورده زیرا چوب متریالی زیبا و طبیعی و دارای گرمی و حس آرامش و لطافت فوق العاده ای میباشد. پس بهتر است در ابتدا با انواع پارکت های چوبی آشنا شوید:
در واقع پارکت چوبی به دو نوع پارکت تمام چوب و پارکت ترمووود تقسیم میشود.
ویژگی های پارکت تمام چوب
این نوع پارکت از ابتدایی ترین نوع پارکت ها است که از گذشته تا امروز رواج داشته است. پارکت چوبی از قطعاتی تشکیل شده که با فاق و زبانه و چسب و میخ به هم چسبانده می شود. ضخامت این قطعات معمولا ۲۰ میلی متر است. برای تهیه این نوع پارکت از درختانی مانند بلوط و راش و گردو استفاده می شود. اما استفاده از این نوع پارکت محدودیت هایی در خود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
- عدم تناسب رطوبتی پارکت چوبی با آب و هوای مختلف: پارکت چوبی معمولا از کشورهای اروپایی وارد ایران میشود. چون این کشورها آب و هوایی متفاوت از ایران دارند و شرایط آب و هوایی تاثیر مستقیم بر روی چوب دارد. بنابراین هنگامی که شرایط آب و هوایی و رطوبتی ایران استفاده می شوند دچار مشکلاتی مانند ترک خوردگی و درز و متورم شدن می گردند.
- محددودیت های اجرایی پارکت جوبی پارکت های تمام چوب در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف بسیار حساس هستند. بنابراین برای به حداقل رساندن آسیب های ناشی از تغییر دما و رطوبت مانند ترک خوردگی و پیچ خوردگی پارکت های چوبی را معمولا در عرض و طول کم میسازند. حداکثر عرض پارکت های چوب ۵ تا ۱۰ سانتی متر و حداکثر طول آن ها ۶۰ سانتی متر است. البته باز هم نمیتوان گفت که این محددودیت اندازه جلو پیچ و تاب پارکت چوبی را خواهدد گرفت.
همین محدودیت اندازه و عدم داشتن مقاومت مناسب دردسرهای زیادی را برای مجریان و طراحان ایجاد میکند. اما برای مقابله با این مشکلات و بهره بردن از مزایای پارکت چوبی راه حل مناسبی وجود دارد. راه حل مناسب استفاده از پارکت ترمووود است.
انواع پارکت ترمووود
1. پارکت چوب ترمو پاین دک اس اچ پی PINE DECKING-SHP
پارکت چوب ترمو پاین دک اس اچ پی PINE DECKING-SHP بصورت solid تهیه شده و از چوب خالص از جنس چوب کاج (پاین) با کیفیت بسیار بالا و تنوع رنگی زیبا می باشد. این نوع پارکت در اصل همان چوب دک می باشد که به شکل پارکت به کار برده می شود. این چوب ها بصورت چهار تراش ساده و دارای شیار است که کنار هم قرار میگیرد و محیط گرم و انرژی بخش کار فراهم میکند. ضخامت این نوع پارکت حداقل دو سانتی متر و عرض آن از شانزده تا بیست و پنج سانتی متر میباشد. به دلیل دارا بودن ضخامت و استحکام بالا بیشتر در محوطه های رو باز و مرطوب از این نوع خاص پارکت استفاده می شود.
2. پارکت چوب ترمو عش
پاركت چوب ترمو عش تمام چوب طبیعی بصورت solid تهیه شده و چوب خالص از جنس زبان گنجشک (عش) با کیفیت و استحکام بسیار بالا می باشد. پارکت چوب ترمو عش به صورت فاق و زبانه دار میباشد که بسیار راحت در داخل هم قفل میشوند و نصب خیلی راحتی دارد. پارکت چوب ترمو باعث بوجود آمدن محیط گرم و انرژی بخش برای منزل و محل کار میشود.
ضخامت پارکت میتواند تا دو سانتی متر باشد و عرض آن از شانزده میلیمتر شروع میشود. استحکام بالای چوب عش باعث تبدیل شدن این گونه از چوب به گزینهای بسیار عالی برای تولید و ساخت پارکت شده است.
پارکت ترمووود با توجه به فرایند گرمادیدگی، دوام بسیار بالایی دارد، و زیبایی طبیعی آن بهترین متریال جهت استفاده در کف، مخصوصا کف فضای باز میباشد. همچنین می تواند برای بنای شما یک پوشش دائمی باشد به این شرط که در انتخاب نوع چوب دقت کافی صورت گرفته باشد.
در انتخاب پارکت ترمووود باید این نکات مدنظر پیمان کار قرار گیرد:
- پاخوری یارفت و آمد مکان مورد نظر
- فضای داخلی یا بیرونی ساختمان بودن
- رطوبت و نمناکی محیط
- میزان بار یا وزن بر روی کف
مزایای پارکت ترمووود
- قابلیت شستشو
- عایق گرما و سرما
- مقاوم دربرابر سایش
- ضدقارچ و حشرات موزی
- هزینه نگهداری کم
- نصب و جابجایی راحت